donderdag 10 oktober 2024

Statement van LWD in Verbinding: Reactie op Negatieve Berichten en Duidelijkheid over Vrijwilligersbeleid

Geachte betrokkenen,

Recent hebben wij, LWD in Verbinding, negatieve berichtgeving ontvangen in de Leeuwarder Facebook-groep met betrekking tot het niet betalen van VOG’s (Verklaring Omtrent het Gedrag). Graag willen wij dit verduidelijken en onze positie hierin duidelijk maken.

1. Werkwijze en Verantwoordelijkheid

LWD in Verbinding werkt onder de kaders van het Netwerkcentrum Leeuwarden. Dit betekent dat vrijwilligers die bij ons komen werken, formeel vallen onder de verantwoordelijkheid van het Netwerkcentrum. maar is niet zeker of vog niet vergoed kan worden door netwerk centrum Leeuwarden. Dit biedt ons en onze zakenpartners voordelen, zoals ondersteuning met vrijwilligers voor bijvoorbeeld keukendiensten en andere taken.

Wij ondersteunen op onze beurt het Netwerkcentrum Leeuwarden actief. Naast onze eigen projecten helpen we ook mee aan de algemene activiteiten van het Netwerkcentrum, wat bijdraagt aan een evenwichtige samenwerking.

2. Professionele Klachtenafhandeling

Ik, Youri, projectmanager van LWD in Verbinding, betreur de negatieve reacties die op Facebook zijn geplaatst. Wij hebben echter besloten deze berichten niet serieus te nemen, aangezien er geen formele klacht via ons officiële kanaal is ingediend. Om klachten serieus te behandelen, verzoeken wij iedereen om contact op te nemen via ons e-mailadres lwdverbindt@gmail.com. Wij hanteren een professioneel stappenplan voor het behandelen van klachten, zodat alle vragen en problemen op de juiste manier worden afgehandeld.

3. Communicatie met Amaryllis

Wij hebben gehoord dat sommige personen rechtstreeks contact hebben gezocht met Amaryllis over deze kwestie. Om misverstanden te voorkomen, zullen wij hierover contact opnemen met onze contactpersoon bij Amaryllis. We werken nauw samen met onze partners en zorgen dat de communicatie helder blijft, zodat onze samenwerking transparant en effectief verloopt.

4. Afhandeling van Negatieve Reacties

Hoewel we de ongefundeerde negatieve reacties naast ons neerleggen, blijven we open voor serieuze vragen en zorgen. Deze kunnen via ons e-mailadres worden ingediend. We verzoeken betrokkenen om altijd een afspraak te maken voor gesprekken, omdat wij zonder afspraak geen vragen kunnen beantwoorden. Vanaf dinsdag kunt u weer afspraken inplannen.

5. Monitoring van Ongewenst Gedrag

Personen die zich ongepast of negatief gedragen, zullen wij nauwlettend in de gaten houden. Indien nodig, overwegen wij om hen op een zwarte lijst te plaatsen, zodat zij niet welkom zijn op onze evenementen. Wij streven ernaar om een veilige, schone en positieve omgeving te creëren voor al onze vrijwilligers en deelnemers. Ongewenst gedrag wordt daarom serieus gemonitord en beoordeeld om de integriteit van onze projecten en onze samenwerking met het Netwerkcentrum Leeuwarden te beschermen.

6. VOG en Verantwoordelijkheid

Om misverstanden te voorkomen, willen we verduidelijken dat de verantwoordelijkheid maar is niet zeker of vog niet vergoed kan worden door netwerk centrum Leeuwarden. Dit wordt via hen geregeld voor alle vrijwilligers die bij ons komen werken. Mochten er vragen zijn over dit proces, dan kunt u altijd bij ons of bij het Netwerkcentrum terecht voor meer informatie.

7. Komende Kennismakingsdagen

Onze kennismakingsdagen vinden plaats op dinsdag en woensdag, van 10:00 uur tot 15:00 uur, op de locatie Insulindestraat 27, 8921 JW Leeuwarden. We hopen u dan te mogen ontmoeten.

Wij hopen u met deze boodschap voldoende te hebben geïnformeerd. Voor verdere vragen of opmerkingen kunt u altijd contact met ons opnemen via lwdverbindt@gmail.com.

Met vriendelijke groet,

Youri
Projectmanager, LWD in Verbinding



Geen opmerkingen:

Statement van Youri, Oprichter en Projectmanager van LWD in Verbinding

Als oprichter en projectmanager van LWD in Verbinding wil ik benadrukken dat wij ons niet laten beïnvloeden door een kleine groep negatieve ...